Rondreis Deep South

Rondreis Deep South: Inclusief vluchten, autohuur en 3* verblijf vanaf € 1.345,-  
Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen. Dit is een voorbeeld reis en kun je in zijn totaliteit aanpassen naar je eigen wensen en ideeën. 

Rondreis Deep South nu met 20% korting op Alamo huurauto. Deze rondreis brengt je langs en door Atlanta, Memhpis, New Orleans, maar ook de natuur wordt niet vergeten tijdens de rondreis Deep South. Tevens is ook de Camper via America Travel Guide te huren.

Rondreis Deep South

Deze rondreis Deep South kunt u per huurauto, camper of huur motor maken.

U begint in Atlanta “Capitol of the state Georgia” en New Orleans in The State of Louisiana zal het eindpunt van deze rondreis zijn. Ervaar tijdens deze rondreis door het diepe zuiden van Amerika het contrast tussen de verschillende gebieden die zo uniek zijn voor deze streek. De rondreis is een bijzondere combinatie van jazz/blues muziek, schitterende natuur en verschillende culturen. Een door ons opmaat gemaakte rondreis Deep South is per definitie niet duurder dan een standaard rondreis bij andere reisbureaus. Veelal zijn wij zelfs voordeliger en zijn onze accommodaties beter verzorgt.

Dagindeling 17-daagse rondreis Deep South

 • Dag 01: Aanvang rondreis Deep South – Atlanta
 • Dag 02: Atlanta
 • Dag 03: Atlanta – Great Smoky Mountains NP
 • Dag 04: Great Smoky Mountains NP (Gatlinburg / Pigeon Forge /Cherokee)
 • Dag 05: Great Smoky Mountains NP – Chattanooga
 • Dag 06: Chattanooga – (Lynchburg) – Nashville
 • Dag 07: Nashville
 • Dag 08: Nashville – (Muscle Shoals) – Tupelo
 • Dag 09: Tupelo – (Holly Springs Nat. Forest) – Memphis
 • Dag 10: Memphis
 • Dag 11: Memphis – (Clarksdale/Mississippi) – Vicksburg
 • Dag 12: Vicksburg – (Mississippi river) – Natchez
 • Dag 13: Natchez – Lafayette
 • Dag 14: Lafayette – (Baton Rouge) – Orléans
 • Dag 15: New Orléans
 • Dag 16: New Orléans – einde rondreis Deep South
 • Dag 17: Aankomst in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:
 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking
Prijs is exclusief:
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden, tolgelden en eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen
Opties voor rondreis Deep South (toeslagen van toepassing)
 • Verlenging van uw verblijf met één of meer dagen
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Upgrade huurauto naar grotere of luxe klasse
 • Combinatie van deze rondreis met één van onze vele citytrips of andere rondreizen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele wijzigingen.

Omschrijving rondreis Deep South

Hier onder staat beschreven wat u zoal kunt tegen komen tijdens de auto rondreis Deep South.

Dag 1: aankomst in Atlanta

Vanaf  Amsterdam Schiphol , Brussel of Düsseldorf  vliegt u naar Atlanta  “Capitol of the state Georgia”. Op de Airport van Atlanta, kortweg ATL, staat een huurauto voor u gereed. U rijdt naar uw hotel in Atlanta onderwijl genietend van de enorme skyline van Atlanta.

Dag 2: Atlanta

Atlanta is in vele opzichten een super moderne stad, de laatste rustplaats van Martin Luther King die op  4 april 1968 is vermoord. Hij was vervend tegenstander van de rassenscheiding in de VS in late jaren 50 en jaren 60 uit de vorige eeuw.  The Coca-Cola Headquarters imperium is hier gevestigd. Coca-Cola Pavilion waar u alle drankjes kunt proeven die Coca-Cola wereldwijd levert en maakt. Atlanta dan zegt u natuurlijk gelijk “CNN studio’s” waar u overweldigende tour kunt krijgen. Downtown Atlanta is het ultieme shop gebied,  Underground Atlanta, met vele verschillende soorten winkeltjes, bars / kroegen en restaurants / take a way. Bovengronds kunt u natuurlijk ook “shop till you drop” doen in het mooie Peachtree Center. Georgia Aquarium is natuurlijk een “must do “. In dit enorme vis glas leven meer dan 100.000 dieren. De meest beruchte inwoners zijn de walvishaaien,  met een gemiddelde lengte van 30Ft wat ongeveer 10 meter is en met een gewicht van bijna 158 stone wat weer gelijk staat aan ongeveer 15 ton. In het  State Capitol is een National Historic Landmark. Second floor zetelt de gouverneur. Op de 4th floor  is een museum wat u meer verteld over  Georgia.

Dag 3: Atlanta – Pigeon Forge (330km, ca. 4 uur)

Atlanta achter u en Pigeon Forge, Tennessee, in het vooruitzicht. U komt door het Great Smokey Mountains National Park, dit is een enorm beschermd gebied ten oosten van de Rocky Mountains. Dit park is 13 square miles en heeft enorme watervallen, prachtige berg- en heuvelruggen en ondoordringbare bossen. U verblijft 2 nachten in Pigeon Forge, is aan de noordkant, waardoor u kunt genieten van dit prachtige natuurpark. U kunt hier heerlijk wandelen / slenteren, cross fietsen en paardrijden.

Dag 4: Pigeon Forge (Great Smokey Mountains NP)

Today, again the  Great Smokey Mountains National Park. Voor entertainment, actie of en cultuur, blijf dan in Pigeon Forge blijven. Een bezoek aan Dollywood, het Country Music en Theme Park van de voluptueuze zangeres Dolly Parton met leuke attracties en live music. Professor Hacker’s Lost Treasure Golf voor een middag gezellig mini golf. Het parcours gaat onder watervallen en  een neergestort vliegtuig en gaat via verschillende grotten. Het Elvis Presley Museum is een logisch feit, eigenlijk zou dit op de verplichtingen lijst moeten staan en voor de liefhebbers zeker een “MUST”. In Pigeon Forge kunt u ook super gezellig “shoppen” in de meer dan 200 Factory Outlets, Bell Tower Square en Old Mill Outlets.

Dag 5: Pigeon Forge – Chattanooga (250km, ca. 2 ½ uur)

Back to the history going in and too the  Victorians, Chattanooga here we are. Op het Chattanooga Choo Choo Complex waant u zich in een ver en grijs verleden. Eén van  historische gebouwen is het Terminal Station, het is nu een hotel . Opening was in 1909 en is nu nog steeds één van de grootste gebouwen in Chattanooga!! Slenter door de prachtige tuinen en bekijk de historische locomotieven. Liefhebbers van modeltreinen, opgelet. Op dit complex vindt u ook het Model Railroad Museum. Met de Incline Railway kunt u een treinrit naar de top van Lookout Mountain maken voor een mooi vergezicht. U rijdt achterstevoren het station uit. Duidelijk wordt dan ook waarom ook het dak van dit treintje ramen heeft, omhoog rijdend bieden deze ramen u een super uitzicht over Chattanooga. Ruby Falls “must see” omdat een lift daalt  waar u af naar een prachtige grot in Lookout Mountain gaat met een indoor waterval.

Dag 6: Chattanooga – Lynchburg – Nashville (260km, ca. 3 ½ uur)

After breakfast, leaving Chattanooga heading  Nashville . U rijdt natuurlijk via Lynchburg naar de distilleerderij van de fameuze  Jack Daniels whisky. Lynchburg  zelf is alcohol vrij !?!? Na de vaten whisky gezien te hebben en whisky gekocht te hebben rijdt u naar “Music City USA” ook wel Nashville genoemd, u verblijft hier 2 nachten.

Dag 7: Nashville

Vandaag Nashville it is. Bezoek het Grand Ole Opry, het country Music Theater waar nog authentieke live country music wordt gespeeld. In de Country Music Hall of Fame ziet en hoort u logischerwijs de country muziekgeschiedenis. Naast futuristische  gitaren, foto/film materiaal en gouden platen staat hier ook de ‘gouden’ piano van Elvis Presley. Natuur vindt u in Nashville overal kroegen die met de muziekgeschiedenis te maken hebben en waar ook nog wordt opgetreden. Must do is  Tootsie’s Orchid Lounge en de Wildhorse Saloon. De TV serie “The Dukes of Hazard” is hier gefilmd, ga naar Cooter’s Garage. U treft er een uitgebreide verzameling aan van spullen die in de serie echt zijn gebruikt. Bezoek het  Parthenon, een volledig replica van het Parthenon dat in Athene staat en is gebouwd in 1897, voor de  “Tennessee Centennial Exposition”.

Dag 8: Nashville – Memphis (350km, ca. 3 ½ uur)

Next station is Memphis, city of  “blues” en de roots van de Rock & Roll liggen hier. Via Jackson, voor een bezoek aan Casey Jones Village en het Casey Jones Railroad Museum. Casey Jones, 1863 – 1900, was een treinconducteur die in 1900 de dood vond tijdens een botsing van zijn ‘Cannonball Express’ er stond een gestrande goederentrein in de weg. Het museum is eigenaar van een unieke en zeldzame collectie modeltreinen. Uw verblijf in Memphis is 2 nachten.

Dag 9: Memphis

Graceland, the Holy Ground of Memphis. Elvis Presley woonde tot zijn overlijden in 1977 op dit landgoed. Elvis is begraven op zijn eigen landgoed en is Graceland een bedevaartsoord geworden.  Op Graceland ziet u de enorme luxe waarin Elvis leefde, privévliegtuigen en de vele exorbitante auto’s.  Maar ook zijn vele waanzinnige kostuums die hij tijdens optredens droeg. De beroemde Sun Studio op Union Avenue moet u wel bezoeken, in de jaren vijftig waren er veel artiesten die hun platen hier opnamen. De meest beroemde is uiteraard Elvis Presley. Maar, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash, B.B. King en Roy Orbison kwamen hier regelmatig.  Nog niet zo lang geleden hebben U2 in deze studio een aantal nummers opgenomen. In het  Memphis Rock’n’Soul Museum kunt u de geschiedenis van de blues-, rock- en soulmuziek beleven. Memphis is ook waar de  Gibson Guitar Factory staat, natuurlijk is hier een tour mogelijk. Mud Island, een geweldig park en is gelegen aan de Mississippi River, u komt er per monorail. Voor een bruisend nachtleven in Memphis moet naar Beale Street, ook wel  “The Home of the Blues”

Dag 10: Memphis – Mississippi River – Vicksburg (380km, ca. 4 ¾ uur)

Vandaag is het een lange reisdag, U kunt in ruim 4 uur  via de Highway naar uw volgende bestemming racen, maar de langere senic route langs de Mississippi River is veel leuker, rustiger  en u ziet nog wat van de omgeving ook. U passeert / rijdt via Leland. Waar het Highway 61 Blues Museum is en waar u de “Blues” kunt voelen . Leland is ook waar Jim Henson is geboren, bedenker van de Muppet Shows, met Kermit de kikker in de hoofdrol, die in de jaren 70 waanzinnig populair waren.  In Leland is een tentoonstelling die volledig is gewijd aan onze groene kikkervriend. Bezoek Winterville Mounds, deze locatie staat bol van de geschiedenis, het was een belangrijke ceremoniële plaats voor Native Americans. Het gebied bestaat uit nog  12 grafheuvels het waren er 23 met de Waterloo van 165 FT de hoogste is. Op naar Vicksburg, natuurlijk bekend van de Slag bij Vicksburg die een keerpunt in de Amerikaanse Burgeroorlog was. In het Vicksburg National Military Park staan verschillende herbouwde  forten die u doen herinneren aan deze bloedige strijd. Old Court House Museum, wat dateert uit 1858 geeft u een indruk van het wel en wee  in Vicksburg rond die tijd. Voor Coca-Cola fans is een bezoek aan het Biedenham Coca-Cola Museum natuurlijk een “must to do”. In 1894 werd hier voor het eerst een Coca-Cola fles gevuld in. De Mississippi River aan uw voeten dus is het logisch dat u vanaf verschillende plaatsen ook een leuke rondvaart op deze majestueuze rivier kunt maken.

Dag 11: Vicksburg – Mississippi River – Natchez (160km, ca. 2 uur)

“Antebellum Era” hiermee wordt de bloedige burgeroorlog bedoeld. In Natchez, uw volgende reisdoel, zijn /staan nog altijd meer dan 500 Antebellum Mansions, villa’s uit deze vervlogen tijd. In Natchez woonden in die periode de meeste miljonairs van Amerika, vaak rijk geworden van de katoenhandel. Een bezoek aan één van deze plantagewoningen brengt u  in vroegere sferen. Maak een tour per horse carriage door Natchez wat de geschiedenis helemaal  weer tot leven brengt. U overnacht hier  2 nachten in Natchez.

Dag 12: Natchez

Grand Village waar u veel te weten kunt komen over de leefwijze van de Natchez indianen die hier leefden. Na deze geschiedenis les rustig terug naar Natchez waar u heerlijk kunt winkelen en eten in het kadegebied van Natches Under-The-Hill.  Dit gebied stond bekend om zijn saloons, bordelen en casino’s. Maak een rondvaart op de Mississippi River met de” Mississippi Queen”, een historische radarboot. Geniet van een prachtige zonsondergang bij Ol’Man River.

Dag 13: Natchez – Mississippi River – Lafayette (220km, ca. 2 ¾ uur)

Volgende verblijf plaats is Lafayette, Capitol City of French Louisiana. Vele invloeden van culturen zoals de Franse, Spaanse, Caribische en Indiaanse zijn hier erg aanwezig. Diverse Cajun en Creole keukens met gerechten als jambalaya, crawfish en gumbo zijn erg in hier. Acadians waren de verdreven kolonisten uit Canada die zich hier in 1750 vestigden en zich voegden bij de Franse immigranten, en vormden een sterke alliantie tussen deze immigranten en de oorspronkelijke bewoners, de Mi’kmaq Indians. U begrijpt het, er was een enorme smeltkroes tussen de diverse culturen.  In het Vermilionville Museum wordt geweldig uitgelegd en is dus een must do!  In en om Lafayette is er altijd wel een festival of feest.

Dag 14: Lafayette – Baton Rouge – New Orleans (230km, ca. 2 ½ uur)

New Orleans is de laatste plaats van deze autorondreis, hier zult u 2 nachten vertoeven. Stop bij de Oak Alley Plantation in St. James Parish. Deze geweldig mooie plantage-villa werd in 1837 gebouwd door Jacques Telespore Roman, de eigenaar van de suikerplantage die er toen was. Uniek is de 750 Ft lange laan waar aan beide zijden nu kolossale  eikenbomen staan en werden in de 18e eeuw  geplant. Vervolgens rijdt u naar de hoofdstad van Louisiana, Baton Rouge. Eén van de vele mooie gebouwen die er in Louisiana staan, is Old State Capitol in Baton Rouge er 1 van, het lijkt op een middeleeuws kasteel en / of een kerk. Het interieur is in één woord overweldigend! In dit ongewone gebouw is  een museum gevestigd over staatspolitiek. Het Rural Life Museum geeft u een overzicht van 200 jaar plattelandsleven in deze streek. Vervolgens rijdt u naar New Orleans waar 2 nachten zijn gereserveerd.

Dag 15: New Orleans

Hoezo veelzijdigheid, jazz, blues, zydeco, cajun en funk. U vindt het op elke hoek van de straat in New Orleans! Een swingende stad vol gezellige kroegen, super restaurants en vele jazz / blues clubs. New Orleans biedt u ook  10 prachtige mooie parken. Om in een korte tijd veel te zien van New Orleans is een rit per tram een aanrader.  Er zijn drie lijnen, St. Charles, Canal Street en Riverfront, die naar verschillende wijken rijden, en voor een klein bedrag kunt u een hele dag onbeperkt “trammen” en op  en uitstappen waar u maar wilt! Omdat New Orleans op moerasgrond is gebouwd, worden overledenen bovengronds bijgezet. Hierdoor zijn er in de loop van de tijd unieke begraafplaatsen ontstaan met talloze mausolea die nog dateren vanaf begin 1700. Waar u naar toe moet  is St. Louis Cemetery waar u een tour kunt krijgen.

Dag 16: Vertrek vanuit New Orleans

Today is your last day in the mysterious Deep South. U gaat naar de Airport van New Orleans waar u de huurauto inlevert en naar de vertrekhal van de luchthaven gaat. U vliegt vervolgens naar een volgende bestemming of terug naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Dag 17: Aankomst in Amsterdam

Naar gelang uw vertrektijd en uw bestemming, landt u in de ochtend / middag op Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf.  Uw  autorondreis door de Deep South zit er op, maar u kunt  terugkijken op een heerlijke vakantie.

Offerte aanvraag rondreis Deep South

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Persoonlijke gegevens

Aanhef
Dhr.Mevr.

Voornaam zoals in paspoort

Achternaam zoals in paspoort

Contact gegevens

Telefoonnummer

E-mailadres

Reis gegevens

Aantal volwassenen

Aantal kinderen (2 t/m 11 jaar)

Datum vertrek

Overige gegevens

Vragen/opmerkingen