Rondreis Dixie Swing

Rondreis Dixie Swing: Inclusief vluchten, autohuur en verblijf vanaf € 999,-
Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen. Dit is een voorbeeld reis en kun je in zijn totaliteit aanpassen naar je eigen wensen en ideeën. 

Rondreis Dixie Swing met nu 20% korting op Alamo huurauto is een onderdeel uit de rondreis Deep South. Deep South is de verzamelnaam voor een aantal staten in het zuidelijk deel van de Verenigde Staten. Dit zijn onder andere Louisiana, Mississippi, Tennessee, Alabama, Georgia, North en South Carolina en Kentucky. Deze staten hebben een zeer kleurrijke geschiedenis. Al was het maar vanwege de Civil War.  Ze hebben allen hun eigen cultuur. Maar wat het er het meest uitspringt is natuurlijk de muziek. Alle soorten van muziek zijn aanwezig, country, blues, rock & roll en de jazz. De rondreis Dixie start en eindigt in Atlanta. Het gaat terug in de geschiedenis van Amerika en naar de verschillende muziekstijlen. Tevens is ook de Camper via America Travel Guide te huren.

Amsterdam – Atlanta

U komt aan in Atlanta. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald kunt u naar het hotel om wat te rusten of u kunt alvast de stad gaan verkennen.

Rondreis Dixie Swing Highlights

 • The Grand Ole Opry
 • Stax Museum
 • Studio B
 • Beale Street
 • Graceland
 • French Quarter
 • Fort Sumter

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:
 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking
Prijs is exclusief:
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden, tolgelden en eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen
Opties voor rondreis Dixie Swing (toeslagen van toepassing)
 • Verlenging van uw verblijf met één of meer dagen
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Upgrade huurauto naar grotere of luxe klasse
 • Combinatie van deze rondreis met één van onze vele citytrips of andere rondreizen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen.

Omschrijving rondreis Dixie Swing

Dag 1: Amsterdam – Atlanta

U komt aan in Atlanta. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald gaat u naar het hotel Down Town. U komt vroeg in de middag aan in Atlanta. U heeft dus tijd om het centrum van Atlanta te verkennen.

Dag 2: Atlanta – Chattanooga ca. 182 km

Een korte rit vandaag noordwaarts. Deze stad heeft in twee Civil War’s meegemaakt wat zeker terug te zien is. Mis ook het Tennessee Aquarium, Ruby Falls en de Chatanooga Choo Choo niet.

Dag 3 en 4: Chattanooga – Nashville  ca. 213 km

Vandaag een relaxte rij dag richting Nashville, home of Country Music en de Grand Ole Opry. Bezoek de musea van de muziekgiganten, stop bij de Country Music Hall of Fame. Of ga mee met de General Jackson Showboat. U heeft in ieder geval tijd genoeg om alles te bekijken.

Dag 5: Nashville – Memphis ca. 334 km

Vandaag gaat u naar de stad van de blues, Beale Street. Over bekend is W.C. Handy hij was een heel beroemde Amerikaanse Blues musicus. De volgende beroemde persoon is Elvis Presley. Alles wat er is geschreven over hem is niet genoeg. Die stad heet Memphis! De stad combineert de charme van het oude zuiden. Het woord Lay Back is hier op zijn plaats.  Ga bijvoorbeeld naar een optreden in een van de onderhoudende Beale Street blues bars. U kunt ook rijden naar Elvis Presley’s huis. Graceland is een goed bezochte plaats. Bezoek de echte Memphis Belle, het is de bijnaam een Boeing B-17F Flying Fortress. Dit was een bommenwerper uit de 2e wereldoorlog. U kunt ook de monorail naar het unieke Mud Island nemen.

Dag 6: Memphis – Vicksburg  ca. 406 km

Vandaag de dag liggen veel casino boten in de Mississippi rivier. Maar ten tijde van de Civil War was Vicksburg van zeer groot strategisch belang. Nu kunt u in het National Military Park. Het is meer dan 1700 hectare groot. U kunt deze tijd herbeleven in een multimedia show. Hier zijn de forts, loopgraven en artillerie opgesteld zoals dat was ten tijde van de belegering van Vicksburg.

Dag 7: Vicksburg – Lafayette  ca. 315 km

Hier wonen nog steeds de Cajuns, afstammelingen van de Frans Adacian boeren. Deze boeren hebben zich hier in de 18e  eeuw gesetteld. Hier kunt u heerlijk Cajun/Creools eten!

Dag 8 en 9: Lafayette – New Orleans  ca. 216 km

Vandaag vertrekt u naar de ‘Big Easy’, New Orleans. De stad van de Jazz en Bourbon Street, daar waar de ‘party never stops’. Maak een toer met de stoomboot die lijkt op de Proud Mary. Deze radarboot met het waterrad aan de achterzijde. Ga naar het French Quarter.  Het stadsdeel met de vele smalle straatjes en ijzeren toegangspoorten. Er staan mooie oude gebouwen met schitterende binnenplaatsen met prachtige tuinen. Bezoek Jackson Square, Royal Street, Bourbon Street of de vele musea.

Dag 10: New Orleans – Montgomery ca. 493 km

Montgomery is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alabama aan de rivier de Alabama, die vanaf hier bevaarbaar wordt. In maart 1965 werd Montgomery wereldnieuws vanwege de Vrijheidsmars van zwarten van Selma naar Montgomery onder leiding van dr. Martin Luther King.

Dag 11 en 12: Montgomery – Savannah ca. 555 km

U komt aan in romantisch Savannah. Ontdek de gerestaureerde waterkant waar historische katoen loodsen maar ook vele winkeltjes en restaurantjes staan. Een aantal van de historische huizen zijn open voor publiek. U kunt ook idyllisch gaan picknicken in een van de vele mooie parken die de stad rijk is.

Dag 13 en 14: Savannah – Charleston  ca. 171 km

Charleston heeft mijlen gerestaureerde historische gebouwen. Prachtige boom omzoomde avenues geven nog eens extra charme aan de vooroorlogse architectuur. Slenter door de prachtige Magnolia Plantation and Gardens. Of maak een tocht naar Fort Sumter waar de Civil War begon. Natuurlijk is bezoek aan een van de nabij gelegen plantages ook leuk.

Dag 15: Charleston – Atlanta  ca. 488 km en vertrek

Uw laatste dag in deze prachtige staat. Terug naar uw vertrekpunt. vandaag heeft u nog tijd om Coco Cola en CNN te bezoeken. U verblijft in Atlanta nog 1 nacht.

Dag 16: Atlanta – Amsterdam
Dag 17: Amsterdam

U komt aan op uw thuisbestemming. Waar u komt na dromen van een super rondreis Dixie Swing.

Offerte aanvraag rondreis Dixie Swing

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Persoonlijke gegevens

Aanhef
Dhr.Mevr.

Voornaam zoals in paspoort

Achternaam zoals in paspoort

Contact gegevens

Telefoonnummer

E-mailadres

Reis gegevens

Aantal volwassenen

Aantal kinderen (2 t/m 11 jaar)

Datum vertrek

Overige gegevens

Vragen/opmerkingen