Rondreis Untamed America

Vanaf € 1.500,– bij 4 pers.
Dit is een voorbeeld reis en kun je in zijn totaliteit aanpassen naar je eigen wensen en ideeën. 

Zoals de titel klinkt zo is deze rondreis. Rondreis Untamed America gaat door de ongerepte natuur van Minnesota en North and South Dakota. Tijdens deze reis komt u door stadjes die je alleen in films ziet. Hier heeft de tijd echt stil gestaan. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Crazy Horse Memorial. Aan dit beeldhouwwerk wordt al 60 jaar gewerkt, en niemand weet wanneer het echt klaar is.

Aankomst in Minneapolis

Na aankomst in Minneapolis rijdt u met uw huurauto naar uw hotel. Op dag 2 begint u aan een prachtige rondreis Untamed America Minnesota naar North Dakota en dan South Dakota.

Rondreis Untamed America Highlights

Highlights tijdens deze reis zijn onder andere:

 • Minneapolis
 • Fargo
 • Theodore Roosevelt National Park
 • Deadwood
 • Crazy Horse Memorial
 • Black Hills

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:
 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking
Prijs is exclusief:
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden, tolgelden en eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen
Opties voor rondreis Untamed America (toeslagen van toepassing)
 • Verlenging van uw verblijf met één of meer dagen
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Upgrade huurauto naar grotere of luxe klasse
 • Combinatie van deze rondreis met één van onze vele citytrips of andere rondreizen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1: Amsterdam – Minneapolis / St. Paul

Aankomst in Minneapolis, ook wel de “Twin Cities” genoemd. Bij het vliegveld haalt u de huurauto op. In Bloomington staat de “Mall of America”. Het grootste overdekte winkelcentrum van Amerika. Hier zijn meer dan 500 winkels. Hier kunt u zich de hele dag vermaken met (tax-free) kleding shoppen, Nickelodeon Universe (het grootste indoor attractiepark van Amerika) en erg leuk voor de jongere reizigers. The Mall of America is met een light rail verbonden met zowel de luchthaven als het centrum van Minneapolis.

Dag 2: Minneapolis / St. Paul

Minneapolis en Saint Paul hebben voldoende shopping mogelijkheden. Eetgelegenheden te over, restaurants , cultuur en ander entertainment om u te vermaken. Het Guthrie theater is een bijzonder gebouw dat uitkijkt over de St. Anthony Falls in de Mississippi River. Daarnaast bevindt zich het interactieve Mill City Museum dat laat zien hoe snel Minneapolis is gegroeid in een korte tijd van klein dorp naar ” Milling capital of the World”. Het Minneapolis Institute of Arts, Weisman Art museum en Walker Art center and Sculpture garden behoren allemaal tot de top, zijn recentelijk uitgebreid en staan vol met buitengewone collecties klassieke en hedendaagse kunst. Het Warehouse district is waar u moet zijn voor het nachtleven; u vindt hier fantastische eetgelegenheden, gevarieerde muziekstijlen bij verschillende nachtclubs. Saint Paul is Minnesota’s vroegere hoofdstad aan de Mississippi rivier. Hier vindt u vele culturele attracties waaronder het Ordway Music Theater, het Minnesota History Center, Children’s museum en Science museum of Minnesota, met een mega omni theater. Geniet van de Victoriaanse architectuur van Summit Avenue en de unieke winkels aan Grand Avenue.

Dag 3 en 4: Minneapolis / St.Paul – Bemidji (ca. 350 km)

U rijdt in noordwestelijke richting naar Bemidji. Bezoek het nabij gelegen Itasca State Park, hier ontspringt de Mississippi. U kunt hier waden in het water van Lake Itasca, waar de rivier begint aan haar lange reis naar de Golf van Mexico. Bemidji staat bekend als de eerste stad aan de Mississippi.

Dag 5: Bemidji – Fargo ca. 220 km

Bemidji is een stad in Beltrami County, in het noordwesten van Minnesota. Met een inwoners aantal van ongeveer 14.500 vanaf 1 juli 2016 is het, het grootste commerciële centrum tussen Grand Forks, North Dakota en Duluth, Minnesota. Bemidji herbergt veel Indiaanse diensten, waaronder de Indiase gezondheidsdienst. De stad is het centrale knooppunt van het Indianenreservaat van Red Lake, White Earth Indian Reservation en het Leech Lake Indian Reservation. Bemidji ligt aan de zuidwestelijke oever van het Bemidji-meer, het noordelijkste meer dat de Mississippi-rivier voedt en wordt daarom beschouwd als “The First City On The Mississippi”.

Dag 6: Fargo

U heeft vandaag de tijd om Fargo en omgeving te verkennen. Bij een bezoek aan Bonanzaville bijvoorbeeld, waant u zich in de tijd van de pioniers. En vergeet niet om het visitor centrum van Fargo te bezoeken. Hier kunt u op de foto met de houtversnipperaar uit de film Fargo. In de avond geniet u van het gezellige, authentieke downtown, waar u leuke restaurantjes en brouwerijtjes vind.

Dag 7: Fargo – Bismarck ca. 315 km

Via de I94 rijdt u naar Bismarck. De reis voert door het vlakke landschap, waar de wegen oneindig lijken. Toch is er , als u de Interstate af en toe verlaat, genoeg te zien. Maak bijvoorbeeld een stop in het vriendelijke Valley City, met zijn imposante spoorbruggen. Een stop in Jamestown is eigenlijk een must. Hier vindt u niet alleen het Bison Museum en de grootste bizon ter wereld, als u gelukt heeft vangt u een glimp op van de zeer zeldzame witte bizon Dakota Miracle.

Dag 8: Bismarck – Medora ca. 215 km

Onderweg naar Bismarck ziet u het landschap langzaam aan veranderen. Ook hier geldt; neem de back roads en ontdek het echt Amerika. Bijvoorbeeld een plaatsje als Richardson met zijn Kathedraal in Europese stijl of Dickinson waar je verrast wordt door heerlijke koffie en lunch, bereid met lokale producten in “The Brew Coffee House”. Aangekomen in Medora, waant u zich ineens terug in de tijd. In dit kleine stadje in Western Style, is er voor de plaatselijke kroeg plek om ouderwets je paard vast te binden. ‘s Avonds heeft u natuurlijk kaarten voor een echte Pitchfork Fondue en de Medora Musical.

Dag 9: Theodore Rooseveld NP

Vandaag heeft u de tijd om op uw gemak het Theodore Roosevelt NP te bezoeken. Dit NP bestaat uit twee delen en is het enige NP in de VS dat naar een persoon is vernoemd. Theodore Roosevelt, grondlegger van het NP systeem in de VS, kwam graag in deze omgeving als hij behoefte had aan rust. Bij de ingang van het zuidelijke deel van het park is zijn cabin te bezichtigen. De route door het NP is een loop van 36 mijl (xx km) die door het ruige door de rivier uitgesleten landschap slingert. Bizons, wilde paarden en ander wild zijn de enige bewoners hier. U bent tenminste 90 minuten onderweg, maar is onderweg genoeg te zien. Als u van wandelen houdt, zijn er diverse mogelijkheden.

Dag 10: Medora – Deadwood (ca. 350 km)

In de middag komt u aan in Deadwood, een oud mijn stadje waar u zich prima kunt vermaken. Deadwood is een typisch Wild Wild West cowboy cowgirl stadje met vele casino’s, bars, restaurantjes en oude gebouwen met een rijke geschiedenis. Deadwood is vooral bekend geworden vanwege de moord op “Wild” Bill Hickok in 1876 in de Nuttal & Mann’s Saloon. Hickok ligt in Deadwood begraven op het Mount Moriah Cemetery net buiten Deadwood. De kroeg waar Bill werd vermoord is nu een landmark.

Dag 11: Deadwood – Black Hills – Rapid City

Via het prachtige Spearfish Canyon, waar u een heerlijke wandeling kunt maken, rijdt u naar KeyStone. Hier bezoekt u het symbool van de VS, Mount Rushmore. Zo’n 20 minuten verder bevindt zich “Crazy Horse National Memorial”. Hier is men al sinds de 50er jaren van de vorige eeuw bezig met de creatie van een beeld van “Crazy Horse”. Het Crazy Horse Memorial is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills in de Amerikaanse staat South Dakota, ter ere van de 19e-eeuwse Lakota leider Crazy Horse. Wanneer het af is, zal het Crazy Horse uitbeelden, rijdend op een galopperend paard. Het beeld zal 195 meter lang en 172 meter hoog worden. De bouw wordt alleen maar gefinancierd met giften.

Dag 12: Rapid City – Hot Springs

U blijft een extra dag in deze omgeving, waar nog veel meer te zien is. Zo bezoekt u vandaag o.a. Custer State Park, de Mammoth Site.

Dag 13: Hot Springs – Bad Lands NP (Cedar Pass Lodge) 280 km

Via het Pine Ridge Indian reservation, waar u o.a. Wounded Knee kunt bezoeken, rijdt u naar Badlands NP. De “Soda fountain” in het plaatsje Wall aan de Noordkant van het NP is een bezoekje waard. Badland NP is het mooiste bij zonsopkomst en –ondergang, dus als het even kan verblijft u in de Cedar Park Lodge.

Dag 14: Badland NP – Pierre ca 250 km

Aan de oever van de Missouri River ligt Pierre, de hoofdstad van South Dakota. Hier aangekomen, kunt u vooral genieten van een middagje rust aan de waterkant.

Dag 15: Pierre – Sioux Falls ca. 360 km

Vlak voor het plaatsje Mitchell passeert u de tijdgrens. U bevindt zich nu in de Central Time Zone, een uurtje vroeger dus. Mitchell is een leuke stop onderweg naar Sioux Falls. U kunt hier het enige “ Corn Palace” in de wereld bekijken.

Dag 16: Sioux Falls – Minneapolis ca. 365 km
Dag 17: Minneapolis – Amsterdam
Dag 18: Aankomst Amsterdam

Offerte aanvraag rondreis Untamed America

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Persoonlijke gegevens

Aanhef
Dhr.Mevr.

Voornaam zoals in paspoort

Achternaam zoals in paspoort

Contact gegevens

Telefoonnummer

E-mailadres

Reis gegevens

Aantal volwassenen

Aantal kinderen (2 t/m 11 jaar)

Datum vertrek

Overige gegevens

Vragen/opmerkingen