Rondreis Rocky Mountains

Duur: 23 dagen Startlocatie: Denver Prijs: vanaf € 2.400- *

De rondreis Rocky Mountains laat je vele prachtige Nationale parken zien, de meest bekendste is Yellowstone National Park. Dit is een vulkaan gebied met veel geisers waaronder de beroemde Old Faithfull. Maar de rondreis heeft meer; Cody met het Buffalo Bill Historical Center met rodeo’s in de zomermaanden. Beroemd is het historische Cheynenne met de Frontierdays in Augustus. Jackson Hole met het aangrenzende Grand Teton National Park zijn een paar voorbeelden van wat de rondreis Rocky Mountains allemaal te bieden heeft.

* Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen. Prijs is incl. vluchten, autohuur en verblijf.

Aankomst in Denver start 23 daagse rondreis Rocky Mountians

Na aankomst in Denver haal je de huurauto op en ga je naar het hotel om in te checken. De autorondreis door Rocky Mountains ook wel de Rockies van Amerika genaamd. Je rijdt het verleden van het “Wilde Westen” in. Je ziet een City als Denver met geheel andere ogen ook de Badlands, Grand Teton en Yellowstone National Park geven een andere blik van wat en hoe Cowboy’s en Indianen leefden. Welkom bij de “Native Americans”. Je verblijft twee dagen in Denver, voorheen een goudmijn stad. Denver staat ook bekend als “The Largest Wine Tasting Place”en wordt ook “Mile High City” genoemd, omdat deze stad zich in The Rocky Mountains op 1.606 meter hoogte bevindt. (1606 meter is gelijk aan 1 mile)

Deze autorondreis door de Rocky Mountains maak je standaard per huurauto, maar kan ook met een camper worden gemaakt

Wij verzorgen graag jouw 23 daagse rondreis Rocky Mountains

Kom langs op ons kantoor in Capelle aan den IJssel en spreek je wensen uit. Samen met jou stellen we een persoonlijk reisplan op. Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur open. Voor vragen kan je e-mailen of bellen naar 010-2617022.

Dagindeling rondreis Rocky Mountains

 • Dag 01: Vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf vlieg je naar Denver
 • Dag 02: Denver
 • Dag 03: Denver – (Peak to Peak Scenic) – Rocky Mountain NP
 • Dag 04: Rocky Mountain NP – Cheyenne
 • Dag 05: Cheyenne – (Lusk) – Custer area
 • Dag 06: Custer area (Custer State Park, Wind Cave NP)
 • Dag 07: Custer area (Mt. Rushmore & Crazy Horse Memorial)
 • Dag 08: Custer – (Badlands Nat. Park) – Wall
 • Dag 09: Wall – Rapid City
 • Dag 10: Rapid City
 • Dag 11: Rapid City – Deadwood
 • Dag 12: Deadwood – Sheridan/Buffalo
 • Dag 13: Sheridan/Buffalo – Cody
 • Dag 14: Cody – Yellowstone NP
 • Dag 15: Yellowstone NP
 • Dag 16: Yellowstone NP
 • Dag 17: Yellowstone – Jackson (Grand Teton NP)
 • Dag 18: Jackson – (Green River) – Rock Springs
 • Dag 19: Rock Springs – (Flaming Gorge) – Vernal
 • Dag 20: Vernal – Black Canyon Gunnison NP
 • Dag 21: Black Canyon Gunnison NP – Denver
 • Dag 22: Vertrek vanuit Denver
 • Dag 23: Aankomst in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf

Dag tot dag beschrijving rondreis Rocky Mountains

Dag 1: aankomst in Denver

Vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf vlieg je naar Denver state Colorado. Bij aankomst op de Airport haal je de huurauto op en rijd je naar de eerste verblijfplaats voor deze nacht.

Dag 2: Denver

Denver, Capitol city of the state of Colorado, eigenlijk ga je terug in de geschiedenis van Amerika.  Bekijk het State Capitol met  haar prachtige koepel. Dit mooie gebouw ligt 1 mile boven zee niveau en geeft je een prachtig uitzicht over Denver.  Het Amerikaanse muntgeld wat wordt geslagen bij de United States Mint, is tevens gevestigd in Denver. Door de weeks is de entree gratis. Larimer Square oudste centrum van Denver met gezellige restaurants en pikante nachtclubs. Op  Street Mall 16th kan je gezellig winkelen of lunchen / dineren. Six Flags Elitch Gardens is een pretpark waar mensen komen om pret te maken ligt middenin de binnenstad. Er is tevens een waanzinnig zwemparadijs. Winkelen in de Cherry Creek Mall is echt een aanrader, het is een super mooi overdekt winkelcentrum. Lower Downtown moet je slenterend bekijken. In Lower Downtown zijn er vele leuke restaurantjes en kroegjes.  Een aanrader is om één van de vele bierbrouwerijen in de stad te bezoeken. Op naar het hotel voor de laatste nacht in Denver.

Dag 3: Denver – Rocky Mountain NP (240 km, ca. 3 ½ uur)

Rocky Mountain National Park gaan we doen vandaag. Onderweg bezoek je  het “Red Rocks Amphitheatre “. Dit Amphitheatre werd begin vorige eeuw uitgehakt en heeft een super akoestiek. Het volgende park wat je kan zien is het Rocky Mountain National Park, dit enorme park heeft een geweldig berglandschap met vergezichten en meren. Ute Tribe en Arapaho indianen hadden hier vroeger hun habitat. Met zestig bergtoppen van 12.300 Ft en met het hoogste punt “Longs Peak”  hoogte van 14.300 Ft. In het centrum van dit mooie park ligt het adembenemende Bear Lake.

Dag 4: Rocky Mountain NP – Cheyenne (150 km, ca. 2 uur)

Cheyenne, Capitol city of Wyoming, je zal hier 1 nacht vertoeven. Je snap het al deze plaats, is naar de Cheyenne indianen vernoemd, zij hadden hier vroeger hun habitat. Logisch dat hier nog afstammelingen van verschillende “indian tribes” leven, wonen en werken. Op verschillende plaatsen zie je de Cheyenne Big Boots. 24Ft hoge cowboylaarzen die mooi zijn beschilderd door lokale artiesten. Op 17th Morrie Avenue kan je ’s werelds grootste antieke stoomlocomotief, the Big Boy Steam Engine, gaan bewonderen. Als je deze super engine heeft gezien, moet je uiteraard het Cheyenne Depot Museum met een bezoek vereren.  Locatie is het Union Pacific Depot. The real Wild Wild West is als je op de Terry Bison Ranch aankomt, deze ligt op amper 8 miles ten zuiden van Cheyenne. 3.000 Bizons hebben hier een enorme weide om te grazen. Met de echte cowboys and cowgirls kan je een dag mee rijden. Je moet dan wel ervaring hebben met het rijden op paarden. Deze zijn niet te vergelijken met het manege paarden. Na een dag die best als vermoeiend kan worden beschouwd, als je alle activiteiten hebt gedaan die er maar mogelijk zijn op 1 dag, ga je heerlijk een versnapering halen in de lobby van hotel wat er voor die nacht is gereserveerd.

Dag 5: Cheyenne – Custer (400 km, ca. 4 ½ uur)

Met Cheyenne in de achteruit kijk spiegel rijd je via de Cheyenne & Black Hills Stage Route richting Custer in de staat South Dakota, je bent ongeveer 4.5 uur onderweg!! Maak een stop in Lusk voor een verfrissing, geen alcohol de State Highway Patrol Police is hier niet zo makkelijk als de gemeente politie in je eigen gemeente. Wind Cave National Park heeft mooie grotten. Bezoek eventueel de “Wind Cave” en de “Jewel Cave National Monument” met mooie kristallen. Vervolgens naar het hotel in Custer, je raad het al, heeft zijn naam gekregen van en door General George Armstrong Custer. Custer werd eerst in 1875 als nederzetting door goudzoekers gesticht onder de naam Stonewall. Verblijf is 3 nachten.

Dag 6: Custer

Custer, ligt in de Black Hills, habitat van de Oglala Sioux Indians. Crazy Horse Memorial kan je daar niet over het hoofd zien! In 1939 werd beeldhouwer Korczak Ziolkowski door de Siouxleider Henry Standing Bear gevraagd een standbeeld te maken, dit als eerbetoon aan de 19de eeuwse Lakota leider “Crazy Horse”.  Ziolkowski (niet belemmerd door overmoed) ontwierp een schets van een paard met daarop Crazy Horse. Het moest worden uitgehakt uit een geschikte granietrots van de Black Hills, lang 650 Ft en hoog 575 Ft en daarmee het grootste gehouwen beeld ter wereld worden.  1948, Ziolkowski begon aan zijn immens grootte opdracht. Helaas overleed Ziolkowski in 1982, hij was toen 74 jaar oud.  Andere beeldhouwers zetten zijn begonnen werk verder. In 1998 was pas het hoofd van Crazy Horse klaar.Tot op heden  wordt aan dit enorme project gewerkt en niemand weet wanneer het gereed zal zijn. Alle 4 de president hoofden van Mount Rushmore passen  in het hoofd van Crazy Horse! Hoe bedoel je GROOT. Take a break in het Custer State Park, Dit park is de woonplaats van o.a. bizons, berggeiten, diskhoornschapen, herten, elanden, coyotes en bergleeuwen.

Dag 7: Custer

De laatste dag in Custer. De Black Hills Caverns werden in 1882 ontdekt door goudzoekers, het goud lag er voor het oprapen, je hoefde niet echt te zoeken. Op verschillende niveaus kan je, je verwonderen aan de mooie formaties die de natuur in miljoenen jaren heeft geschapen. Bezoek natuurlijk Mount Rushmore met de vier president hoofden. In de jaren 1927 tot en met 1941 hebben meer dan 400 handarbeiders onder de bezielende leiding van Gutzon Borglum werd hier de 54 Ft hoge busten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln uitgehouwen. Het monument stelt de eerste 150 jaar van de “Amerikaanse geschiedenis” voor. Vanuit het bezoekers centrum kan je naar deze rots wandelen.

Dag 8: Custer – Badlands NP – Wall (260 km, ca. 4 ½ uur)

Na Custer rijd je via de mooie Badlands naar het volgende verblijf. Dit National Park is bijna 700 square miles groot en bestaat uit rotsformaties en uit prairie landschappen. Soms denk je, ben ik nou op de maan of in de woestijn. Bij zonsondergang denk je dit helemaal, en de schaduwen veranderen het hele gebied. Op de tour door de Badlands NP treft je vele uitkijkposten aan vanwaar je een schilderachtig uitzicht heeft op dit mooie landschap. Je slaapt in het plaatsje Wall. Voordat je de dag afsluit is het wel een aanraden om voor een paar US $ cent een kopje koffie te drinken in de Wall Drug Store Café.

Dag 9: Wall – Rapid City (100 km, ca. 1 uur)

Het is vandaag maar een kort stukje auto rijden naar Rapid City, voordat je uit Wall vertrekt kan je onderweg een bezoek brengen aan het indrukwekkende Wounded Knee Museum. Dit museum gaat over een stuk geschiedenis waarop je niet jaloers hoeft te zijn. Het staat in het teken van de 300 indianen die op 29 december 1890 op gruwelijke wijze werden vermoord door het Amerikaanse leger. Na dit min of meer verplichte bezoek rijd je naar Rapid City waar je 2 nachten zsl vertoeven. Op plus minus 8 mile voor Rapid City is een pitstop bij Bear Country USA zeker een aanrader. In dit “wildpark” kan je met de huurauto tussen de loslopende beren rondrijden.

Dag 10: Rapid City

De Black Hills regio is voor de Native Americans, heilige grond maar ook de plaats waar goud werd gevonden. De regio is tevens bekend om zijn vele opgravingen van dinosaurusskeletten. In het Journey Museum in Rapid City zie je  2½ miljard jaar history van deze streek. Wat opvalt in het stadscentrum van Rapid City zijn de verschillende standbeelden van Amerikaanse presidenten. Rapid City wordt ook wel de “City of Presidents” genoemd. Er zijn er verschillende edelsmeden in Rapid City die het goud uit de Black Hills tot mooie sieraden verwerken, welke een blijvend aandenken zijn van je bezoek aan deze regio en de prijzen zullen je zeker meevallen. Bezoek het Dinosaur Park het geeft je een indruk van deze streek uit die tijd voor de mens. Het park bevat vele replica’s van diverse dinosaurussen op ware grote. Het park heeft een schitterende view over de regio.

Dag 11: Rapid City – Deadwood (80 km, ca. 1 uur)

Je rijdt vanuit Rapid City, via Sturgis, bij motorliefhebbers bekend van de Sturgis Rally komt naar Deadwood. Deadwood is een typisch “Wild Wild West” stad met vele casino’s, bars, restaurantjes en oude gebouwen met een rijke geschiedenis. Bezoek het Historic Adams House het  is zeker de moeite waard. Dit in Victorian Queen-Anne stijl gebouwde huis is nu een museum. Drink wat in de Midnight Star, de saloon van acteur Kevin Costner. Ten zuiden van Deadwood moet je Homestake Gold Mine bezoeken. Deze goudmijn uit 1876, de grootste en diepste mijn van Noord Amerika, tot dat die dicht ging  in 2002, heeft deze mijn maar liefst 1,25 miljoen kilo aan goud opgebracht!!

Dag 12: Deadwood – Sheridan/Buffalo (370 km, ca. 3 ¾ uur)

Via het Black Hills National Forest rijd je naar Sheridan of Buffalo. Natuurlijk  zijn er leuke  pit stops te maken,  zoals de Harney Peak, het hoogste punt van dit woud. In deze streek leven ongeveer 90 vogelsoorten waaronder de “American Eagle”. Bezoek Devils Tower National Monument is eigenlijk een must do. Deze super grote monoliet van 880 Ft hoog werd in 1906 door President Theodore Roosevelt gezien als het eerste nationale monument. Hier werd ook de film Close Encounters of the Third Kind op genomen. Na dit alles rijd je naar het hotel in Sheridan of Buffalo om bij te komen van deze prachtige reisdag.

Dag 13: Sheridan/Buffalo – Cody (250 km, ca. 3 uur)

Cody, vroeger de woonplaats van William F. Cody (1846 – 1917) bijgenaamd Buffalo Bill. Bezoek aan Buffalo Bill Historical Center is eigenlijk jammer als je er niet bent geweest voor een visite. Je krijgt een idee hoe het er vroeger aan toe ging in het wilde westen. Er  zijn routes die door de United States Department of Transportation erkend zijn om hun landschappelijke en maatschappelijke waarde. Een bezoek aan The Irma Hotel waar je heerlijk kunt dineren is een absolute aanrader.

Dag 14: Cody – Yellowstone NP (160 km, ca. 2 uur)

Amerika nationale trots: Yellowstone National Park. Park is 7.500 square mile groot en is sinds 1872 een NP. Grote delen zijn vulkanisch actief, je zal kennismaken met verschillende natuurwonderen die hierdoor zijn ontstaan. Het park biedt een onderkomen aan verschillende dieren zoals bizons, elanden, herten, beren, coyotes, wolven, berggeiten, valken en adelaars. Er zijn 3 nachten voor je gereserveerd in West Yellowstone bij de westelijke ingang van het park. Bezoek de Upper Geyser Basin in Yellowstone NP het is een “must”!!! In deze area van ongeveer 4 square miles vindt je een vierde van alle geisers in de wereld! Er is 9 miles aan wandelpaden aangelegd om alle thermische natuurwonderen van te kunnen zien.

Dag 15: Yellowstone NP

Upper Geyser Basin in Yellowstone National Park. Hier op ongeveer 3 square miles vind je “de” geisers van de wereld! Er is 8 mile aan voetpaden aangelegd om alle bijzondere wereldwonderen van dichtbij te kunnen zien. In het bezoekers Centrum kan je informatie krijgen over de tijden waarop de uitbarstingen van de zes meest betrouwbare geisers worden verwacht. De Old Faithful Geyer “spuit” ongeveer elke 76 minuten gemiddeld 30 kuub kokend water ongeveer 55 meter de lucht in!!! Een uitbarsting duurt ongeveer 1 tot 5 minuten. Super spektakel dus!!

Dag 16: Yellowstone NP

Vandaag tijd voor de volgende hoogtepunten van dit park. Bezoek de Upper Falls, Lower Falls en Tower Falls. Adembenemde watervallen midden in de natuur. Je kan prachtige wandelingen maken in deze omgeving. De Mammoth Hot Springs zijn tevens te bezoeken. Uit diverse warmwaterbronnen stroomt ongeveer 2 kuub heet water. Het water koelt af en het calciumcarbonaat wat er inzit en kristalliseert als witte kalksteen. Zo hebben zich in jaren, wel duizenden, prachtige kalksteen terrassen gevormd. Door allerlei mineralen/metalen in de bodem en door algen en de zuur graad van het water ontstaan prachtige kleurschakeringen.

Dag 17: Yellowstone – Grand Teton NP – Jackson (140 km, ca. 2 uur)

Via Grand Teton National Park ga je richting het volgende verblijf zijnde Jackson. Het Grand Teton NP is 40 mijl lang en 24 mijl wijd. De hoogste berg is de Grand Teton met een hoogte van 13.990 Ft. 8 Grote meren omringen de uitgestrekte naaldbossen. Watersport is hier dan ook meer gewoon dan uitzondering. Je kan op verschillende plaatsen een boot of kano huren, of raften op de Snake River. Het park beschikt tevens over twaalf gletsjers. Uiteraard kan je mooie wandelingen maken, heerlijk fietsen en / of paardrijden. Wil je het werkelijke cowboyleven zien en beleven, ga dan naar de  Triangle X Ranch waar je de echte cowboys bezig kunt zien.

Dag 18: Jackson – Rock Springs (300 km, ca. 4 uur)

Rock Springs staat vandaag op het reisprogramma en het nabijgelegen Green River. In de 19de  eeuw was Rock Springs een belangrijk mijnstadje omdat in de omgeving steenkool werd gewonnen. Green River was in die tijd een hoognodig spoorwegstadje omdat hier  water voor de stoomlocomotieven te verkrijgen was. Sweetwater County Museum in het episch centrum van Green River is zeker de moeite waard voor een bezoek. Dit in het oude postkantoor gevestigde museum beschikt over foto’s uit een vervlogen tijd waardoor je een indruk krijgt van de geschiedenis in deze streek. Je verblijft in een hotel in Rock Springs.

Dag 19: Rock Springs – Flaming Gorge – Vernal (205 km, ca. 2 ½ uur)

Na het ontbijt verlaat je Rock Springs en rijd je via Flaming Gorge Recreational Area naar Vernal. In 1958 werd Flaming Gorge Dam gebouwd, het zogenaamde Flaming Gorge Reservoir. Water recreatie komt hier dan ook veelvuldig voor. Het stuwmeer water is heerlijk koel, ook als de zomer op zijn heetst is. Het is tevens één van de beste visplaatsen in de omtrek speciaal als het om forel en zalm gaat. Als je Vernal aandoet, doe dan ook het Dinosaur National Monument aan. Dit park bestaat uit tweeën; een vindplaats van fossielen en een door de Green en Yampa rivier uitgesleten ravijn. Dinosaur Quarry is de plek waar de heer  E. Douglass  ruim 1.600 dinosaurusbotten ontdekte, zo rond 1909. Via een wenteltrap (toen hadden ze nog geen liften)  kan je naar een uitkijkpunt klimmen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op een 15 meter hoge wand vol met versteende botten. Dinosaur Quarry is ook het beginpunt van de Cub Creek Scenic Drive. Een weg van ongeveer 10 mijl die je langs Green River, een ravijn van zandsteen / mergel, voert met de verschillende duizend jaar oude rotstekeningen gemaakt door indianen. Natuurliefhebbers;  reserveer dan ook nog wat tijd om de prachtige ravijn van de Green en Yampa rivier met haar mooi en schilderachtige vergezichten te bezoeken.  Harpers Corner Trail is een 2 mijl lange en makkelijke wandelroute die je langs verschillende uitkijkposten brengt.

Dag 20: Vernal – Black Canyon Gunnison NP (325 km, ca. 4 ½ uur)

Tot ziens Vernal via Colorado State Monument to Hello Black Canyon of the Gunnison National Park. Colorado State Monument ligt bij  Grand Junction en is een woestijnlandschap op grote hoogte  op het Colorado Plateau met spectaculair uitgesleten ravijnen. Hier is de afgeplatte berg de Grand Mesa te zien in veel films. Nadat je bent bijgekomen van al het natuurschoon rijd je verder naar Black Canyon of the Gunnison National Park vandaag is kleur zwart die overheerst, niet zo raar als je naam ziet. Dit komt hoofdzakelijk omdat het zwart vulkanisch materiaal is, en, niet geheel onbelangrijk,het zonlicht heeft geen of weinig kans heeft de rotswanden te verlichten. De ravijnen werden hier gevormd door de Gunnison River die twee miljoen jaar lang een weg zocht / worstelde door de harde rotsen. De originele lengte van deze ravijn was 50 mijl. De bouw van drie dammen heeft een deel van de ravijnen onder water laten lopen. Het mooiste deel is wel bewaard gebleven. De lengte is 12 mijl en daarin is ook het diepste gedeelte te vinden. Na een indrukwekkende dag rijd je naar het hotel in Montrose voor 1 nacht verblijf.

Dag 21: Black Canyon Gunnison NP – Denver (430 km, ca. 5 ½ uur)

Via prachtige  berg  en bosgebieden van de staat  Colorado rijd je weer naar een locatie dicht bij de Airport van Denver voor vertrek de volgende dag.  Een verblijf in de buurt van de Airport is dan niet meer dan logisch, je kan de laatste inkopen doen in de mooie Cherry Creek Mall behoort wel nog tot de mogelijkheden.

Dag 22: Vertrek vanuit Denver

Vandaag is de laatste dag in de prachtige staat Colorado. Je rijd naar de Airport van Denver waar je de huurauto weer inlevert. Een shuttlebus brengt je vervolgens naar de vertrekhal van de luchthaven en je vliegt terug naar Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf.

Dag 23: Aankomst in Amsterdam

Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Denver en je bestemming, landt je in de ochtend of middag in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Je geweldige autorondreis Rocky Mountains is helaas ten einde… Maar je zult gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke en indrukwekkende vakantie!

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:
 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
Prijs is exclusief:
 • Reserveringskosten (€ 35,-), buiten Nederland (€ 45,-) + bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) bovenop het offertebedrag.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden, tolgelden en eventuele Resort Fees gedurende het verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen
Opties voor rondreis Rocky Mountains (toeslagen van toepassing)
 • Verlenging van je verblijf met één of meer dagen
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Upgrade huurauto naar grotere of luxe klasse
 • Combinatie van deze rondreis met één van onze vele citytrips of andere rondreizen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen.

Offerte aanvraag rondreis Rocky Mountains

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Persoonlijke gegevens

Aanhef
Dhr.Mevr.

Voornaam zoals in paspoort

Achternaam zoals in paspoort

Contact gegevens

Telefoonnummer

E-mailadres

Reis gegevens

Aantal volwassenen

Aantal kinderen (2 t/m 11 jaar)

Datum vertrek

Overige gegevens

Vragen/opmerkingen