Rondreis Route 66

Rondreis Route 66: Inclusief vluchten, autohuur en verblijf vanaf € 1.900,- 
Indicatieprijs 4 pers. in laagseizoen. Dit is een voorbeeld reis en kun je in zijn totaliteit aanpassen naar je eigen wensen en ideeën. 

Get your kicks on Route 66. Rondreis Route 66, nu met 20% korting op Alamo huurautois een geweldige reis over de The Mother Roads van Amerika. Dé legendarische Highway US-66 van Chicago naar Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. Geniet tijdens deze geweldige rondreis Route 66 van de historische plaatsen. De prachtige natuurgebieden en Ghost towns. Tevens is ook de Camper via America Travel Guide te huren.

Route 66 was 3940 km lang. U rijdt met uw huurauto vanaf Chicago naar Los Angeles. Route 66 voert u door 8 staten en 3 tijdszones. Een geweldige ervaring, met huurauto, huurmotor of camper. Route 66,  “DE” highway van Amerika. Deze highway, vol van geschiedenis, werd op 11 november 1926 geopend en start in Chicago om te eindigen op de pier van Sante Monica.

Dagindeling rondreis Route 66

 • Dag   1: Aanvang rondreis Route 66
 • Dag   2: Chicago – Springfield (Illinois)
 • Dag   3: Springfield – St. Louis
 • Dag   4: St. Louis – (Rolla) – Springfield (Missouri)
 • Dag   5: Springfield – Oklahoma City
 • Dag   6: Oklahoma City – Amarillo
 • Dag   7: Amarillo – Santa Fe
 • Dag   8: Santa Fe
 • Dag   9: Santa Fe – Albuquerque
 • Dag 10: Albuquerque – Holbrook
 • Dag 11: Holbrook – Williams
 • Dag 12: Williams – Las Vegas
 • Dag 13: Las Vegas
 • Dag 14: Las Vegas – Santa Monica
 • Dag 15: Los Angeles / Santa Monica
 • Dag 16: Los Angeles – Amsterdam
 • Dag 17: Einde rondreis Route 66

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:
 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking
Prijs is exclusief:
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden, tolgelden en eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Afleverkosten (Drop-Off) voor de autohuur. Circa US$ 500,- + tax, lokaal bij ophalen te betalen
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen
Opties voor rondreis Route 66 (toeslagen van toepassing)
 • Verlenging van uw verblijf met één of meer dagen
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Upgrade huurauto naar grotere of luxe klasse
 • Combinatie van deze rondreis met één van onze vele citytrips of andere rondreizen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen.

Omschrijving rondreis Route 66

Dag 1: aankomst in Chicago

Vanaf Amsterdam Schiphol, Brussel of Düsseldorf vliegt u naar Chicago. Een Shuttleservice brengt u naar het hotel in Chicago, u heeft 2 dagen om deze stad, ook wel “wind city” te bekijken. In Chicago kun je heerlijk shoppen, op The Magnificent Mile zijn luxe en heel luxe winkels, restaurants en sfeervolle kroegen.

Dag 2: Chicago – Springfield (380km, ca. 4 uur)

Today is the day,  Route 66 starts. Vanuit Chicago rijdt u zuidwaarts richting McLean, een truckersstop  uit de vroegere jaren. Secundair aan de I-55 begint Route 66. Target of today  is de stad Springfield, Capital of the state Illionois en geboorteplaats van Abraham Lincoln (1809 – 1865), de 16e president van Amerika. Via een gebied van veel kolenmijnen van Illinois via de “Pontiac Trail” wat de oorspronkelijke naam is van dit deel van Route 66 naar Springfield. Stop in het Gardner een klein plaatsje, waar u de kleinste gevangenis van deze streek kunt bezoeken. Deze Bajes is van / uit 1906 en heeft 2 minder luxe kamers/ cellen dan u gewend bent tijdens deze reis. Er zijn twee oude tankstations die op zeker bezocht moeten worden. Het zijn Ambler-Becker Texaco Gas Station in Dwight en The Standard Oil Gas Station in Odell.

Dag 3: Springfield (Illinois) – St. Louis ca. 160 km

Via Route 66 naar St. Louis. U komt verschillende “ghosttowns” tegen met motels, bars, diners en winkeltjes waarvan het merendeel al dicht is opheffing van Route 66. Bezoek in Lichtfield het oude treinstation en de brug genaamd “Chain of Rocks Bridge” over de Mississippi. Het meest opvallende van dit oude bouwwerk is de knik halverwege van de brug. De brug is alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk. In St. Louis staat het 192 meter hoge en 192 brede Gateway Arch. Dit boogvormige monument staat ook op het 25ct muntje van Missouri en symboliseert toen in 1803 Amerika werd uitgebreid met een gebied van 1.312.500 square miles. Er is een observatie deck gevestigd dat met twee liften is te bereiken en in de boog bereikbaar is en een super geweldige view over de streek geeft. Moet u echt doen.

Dag 4: St. Louis – Springfield (Missouri) ca. 351 km

Vandaag ontspannen een stuk rijden, niet naar Springfield Illionois maar naar Springfield Missouri. U gaat via Rolla langs de noord kant van de Ozark Mountains, een gebied met veel Italiaanse wijngaarden die door vooral door  een van de eerste immigranten werd begonnen. Voor het jaren “50” gevoel moet u showroom van Gateway Classic Cars bekijken, in Fairmont. Het is een héél grote showroom met mooie, klassieke Amerikaanse auto’s, meestal compleet gerestaureerd. U kunt ze bekijken en u kunt ook overwegen er 1 te kopen. Onderweg komt u via de Meramec Caverns, een 7,4 kilometer lang grottenstelsel. In Cuba niet het eiland van, maar het plaatsje Cuba. Hier staat een schommelstoel van ruim 14 meter hoogte.

Dag 5: Springfield – Oklahoma City ca. 459 km

On our way to Oklahoma City. Here we come, voordat u de state Missouri binnenrijdt. Onderweg komt u  Galena tegen, de oudste mijnstad van Kansas. Na Joplin rijdt u door naar Tulsa in de state Oklahoma. Voor motorfanaten is een stop bij het Vintage Iron Motorcycle Museum eigenlijk verplichte kost! Naast motorfietsen met een geschiedenis staan hier ook motorfietsen die in het bezit zijn geweest van de wereld beroemde acteur Steve McQueen. De toegang is gratis maar een glimlach krijgt u als u een “Green Buck” ( US $ ) doneert. U komt door dorpen als Libanon en Conway. In Carthage, zie het “Jasper County Courthouse”. Het werd in 1894 in gebouwd en is het meest gefotografeerde / gefilmde gebouw in Missouri. Na Joplin rijdt u naar de state Oklahoma. Dit gedeelte van Route 66, dat door Oklahoma loopt, is het langst van alle staten en is de staat waar het wegdek in verkeerd, gewoon goed. U komt over de One Lane Bridge op de Ozark Trail in Sapulpa anno 1924 en die tot 1952 part off Route 66 was. Super lunch at The Rock Cafe in Stroud is een culinaire belevenis. Deze toko is opgenomen in het National Register of Historic Places. Bijzonder is ook het Seaba Station Motorcycle Museum in Warwick het is gevestigd in een servicestation uit de “Twinties”. Of course this one is also registered in the National Register of Historic Places.

Dag 6: Oklahoma City – Amarillo ca. 417 km

Na Oklahoma en u rijdt naar New Mexico. Natuurlijk is het Route 66 Museum in Clinton een “to do today”. The story van ruim 60 jaar Route 66 waardoor uw reis, en vooral Route 66, nog indrukwekkender zijn als dat die al is. Een historischer idee van Route 66 krijgt u in het National Route 66 Museum gevestigd Elk City. Het museum laat u zien hoe de geschiedenis van Route 66 in alle 8 staten die het doorsnijd. In Groom staat een kruis van 58 meter hoog??? Het gaat om laatste dagen van Jezus Christus en worden hier uitgebeeld. Maar Amarillo is meer, zoals de Cadillac Ranch, gelegen aan  Route 66. Hier zijn 10 oude Cadillac ’s met hun neus in de grond begraven en steekt de helft van deze auto’s nog boven de grond uit. Ze zijn versierd met graffiti en als u wilt, mag u daar zelf ook nog een nog een flinke bijdrage aan toevoegen! In de jaren 70 was het  Interstate Highway 40 die Route 66 verving. In 1960 opende R.J. ‘Bob’ Lee bij Amarillo The Big Texan Steak Ranche. Dit restaurant werd famous doordat men hier gratis steak kon en nog altijd kan eten. Er is maar één voorwaarde: men moet de steak van ruim 2 kilo binnen 1 uur naar binnen hebben gewerkt! En dat is, geloof het of niet, een hele opgave. Dus wilt langer mee zonder hart probleem, bestel dan gewoon a-la-carte en betaal uw rekening. Deze maaltijd zal u dan zeker beter bekomen dan de “gratis” maaltijd die u alsnog moet betalen, financieel of emotioneel.

Dag 7: Amarillo – Santa Fe ca. 470 km

Voordat u Amarillo verlaat, kunt u een bezoek aan de Cadillac Ranch brengen. Hier staan tien staartvin Cadillacs half begraven in het zand. Dit is het land van de Tumbleweeds. Adrian bij het MidPoint Cafe, u bevindt zich dan precies op het geografische midden van Route 66 en geniet van piece “home-made” taart. U bent nu precies 1139 mijl van Chicago en logischerwijs 1139 mijl van Los Angeles, anders zou je niet halverwege zijn. In Tucumcari komt u langs The Blue Swallow Motel dat in 1939 werd gebouwd en nog in originele staat is inclusief de neonverlichting. Het “Car Museum” in Santa Rosa geeft een retro gevoel. Er zijn ruim 30 klassieke auto’s in perfecte staat neer gezet. In Joseph’s Bar & Grill kunt u heerlijk lunchen / dineren. U reist door naar New Mexico wat ooit het jachtgebied was van de Comanche Indianen.

Dag 8: Santa Fe

Vandaag even niet rijden maar lekker genieten van het mooie landschap in Santa Fe. Het is beroemd om zijn galerijen en musea. Santa Fe staat tevens bekend als het kunstcentrum van het Zuidwesten.

Dag 9: Santa Fe – Albuquerque ca. 102 km

Vandaag gaat uw reis via een korte rit naar Albuquerque. Dit is de grootste stad van de staat New Mexico. De stad werd ooit gebouwd als een traditioneel Spaans dorp, met het dorpsplein als centraal punt. Het dorpsplein is behouden gebleven en vormt nu het centrum van de oude stad. Hier is de Mexicaanse sfeer duidelijk aanwezig en kunt kennis maken  met de afstammelingen van  Native Americans. Op zeker als u de Old Town Area een bezoek brengt. Visit San Felipe de Neri Church op Old Town Plaza is zeker de moeite waard. Albuquerque wordt omsingeld door prachtige natuur. Om een goed idee te krijgen van de omgeving, maar ook voor een super uitzicht over Albuquerque, maak dan een tour met de Sandia Peak Tramway, is echt een plan om te doen, lekker relaxed. Het is niet voor mensen met diepte vrees, de kabelbaan met ruime, gesloten gondels brengt u tot ruim 9000 feet hoogte, “Sandia Peak”. Uitzicht is uiteraard helemaal super.

Dag 10: Albuquerque – Holbrook ca. 374 km

Hoogtepunt van vandaag is het Petrified Forest National Park. Hier zijn duizenden hectaren versteende bomen. Albuquerque op naar Holbrook via Route 66. Stop even in Gallup bij hotel “El Rancho”. Hotel stamt uit 1937 en is nog in gebruik en vele beroemdheden zoals Ronald Reagan, Kirk Douglas, Katharine Hepburn en John Wayne hebben hier nacht logies gehad. Het diende als decor voor speelfilms waar deze bekende film helden in mee speelden. In het hotel hangen veel foto’s die de geschiedenis van dit toen beroemde hotel en haar nog beroemdere bezoekers prachtig in beeld brengen. U rijdt de state Arizona binnen on your way to Holbrook voor verblijf van 1 nacht. Heeft u tijd dan kunt u een bezoek brengen aan het Navajo County Museum, waar de tijd van het Wilde Westen in deze streek wordt uitgelicht. In Holbrook staat het vreemdste motel ter wereld: het “Wigwam Motel”. Op het terrein staan grote betonnen tipi’s, zijn motelkamers. Werden in 1950 gebouwd en zijn nog altijd in gebruik.

Dag 11: Holbrook – Williams ca. 380 km

Uw reis gaat door Navajo Indian Country in de richting van Williams. Grand Canyon National Park in de state Arizona is 3.000 square miles groot. De lengte van deze famous Ravijn is 278 Mile terwijl de diepte 1 Mile is. De Colorado River baant zich een weg door dit natuurgeweld en is ook responsabel voor het ontstaan van de Ravijn. Een rondvlucht met een helikopter is echt onvergetelijk want het uitzicht dat u op dit enorme en breathtaking gebied. Er zijn diverse uitzicht punten van waaruit u een geweldig overzicht heeft.

Dag 12: Williams – Las Vegas ca. 380 km

Vandaag gaat u kennis maken met Las Vegas. Zonsopgang in de Grand Canyon, alle superlatieven schieten hier te kort, zo MOOI. What Happens in Vegas stays in Vegas: Las Vegas here we come, in the state of Nevada. Eerst nog een pitstop in Kingman bij de “Hackberry General Store”. In deze Old Grocery Store met tankstation is heden ten dagen een souvenir shop located. Naast deze “shet”  vindt u oude benzinepompen en klassieke auto’s. In Kingman is een Route 66 museum. Het is wel een klein museum maar zeker waard om bezocht te worden.Beproef uw geluk in een van de vele casino’s, of ga dineren in een goed restaurant. Vergeet vooral geen show te bezoeken, het aanbod is groot.

Dag 13: Las Vegas

U heeft de hele dag om Las Vegas te verkennen. Breng ook eens een bezoekje aan de Stratosphere Tower, voor een prachtig uitzicht over de stad. In Las Vegas zijn een aantal Premium Outlets, hier kunt u prima merkartikelen kopen voor een prijs die u verplicht om een extra reis / bagagetas te kopen. Ook kunt u besluiten om een helikoptervlucht te maken. In Freemont Street wordt ’s avonds een laser show gegeven.

Dag 14: Las Vegas – Santa Monica ca. 457 km

De reis gaat vandaag verder door de Mojave woestijn. Onderweg komt u langs Barstow, waar Calico Ghost Town is gelegen. Na Las Vegas u rijdt Route 66 via Needles en Amboy richting Barstow. U rijdt Californië binnen. Onderweg kunt u een Route 66 biertje gaan drinken bij “Roy’s Motel Cafe in Amboy”, een Ghosttown met maar een paar inwoners middenin de Mojave woestijn. Het complex werd gebouwd in 1938 en is hersteld in oude glorie. U kunt hier, alleen als het moet natuurlijk, tanken, al is de benzineprijs voor Amerikaanse idee redelijk aan de hoge kant. By the end of the day you entering Barstow. In Barstow is het Headquarters van de Union Pacific Railway en BNSF Railway gevestigd. Er is een impressieve rangeerterreinen. Stoppen bij het Barstow Station moet u zeker doen, al was het maar om een burger of andere snack te nuttigen. Shop till you dropp kunt u in het Barstow Tanger Outlet Center naar hartenlust doen. Barstow in de achteruitkijkspiegel met het vooruitzicht Los Angeles waar u drie nachten zult vertoeven. Maar maak een pitstop in Calico Ghost Town, een abandoned silver mining town dat nu een soort openluchtmuseum is. De laatste geciviliseerde mijnwerkers vertrokken ongeveer in 1935 toen de zilvermijn leeg kwam. Hierna rijdt u door naar City van de westkust van Amerika, Los Angeles.Hier vandaan reist u verder naar de pier van Santa Monica, waar de Route 66 eindigt.

Dag 15: Santa Monica / Los Angeles

U heeft een volle dag de tijd in Los Angeles, ook wel The City of Angels genoemd. Bezoek de Hollywood Walk of Fame of het strand van  Santa Monica. In Santa Monica vind u kleurrijke winkels en restaurants en vele straatmuzikanten. het bekende pretpark Universal Studio’s is ook een bezoek waard. Reist u met wat kleinere kinderen is Disneyland te Anaheim op rijafstand gelegen.

Dag 16: Los Angeles – Amsterdam

Breng uw laatste ochtend ontspannend door in de Californische zon. Voordat u uw huurauto inlevert op Los Angeles International Airport.

Dag 17: Einde rondreis Route 66

U komt aan op uw thuisbestemming. U zult ongetwijfeld een onvergetelijke reis hebben gehad.

Offerte aanvraag rondreis route 66

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Persoonlijke gegevens

Aanhef
Dhr.Mevr.

Voornaam zoals in paspoort

Achternaam zoals in paspoort

Contact gegevens

Telefoonnummer

E-mailadres

Reis gegevens

Aantal volwassenen

Aantal kinderen (2 t/m 11 jaar)

Datum vertrek

Overige gegevens

Vragen/opmerkingen